+ 386 3 7036 420 os.prebold@sola-prebold.si

Naravoslovni dan – voda

V sredo, 22. 2. 2023, smo imeli ND na temo VODA. . Z vodičema smo si ogledali vodno zajetje nad ribnikom, vodno črpališče in pri Huševi kmetiji vodohran. Prehodili smo skoraj 5 km. Ko smo se vrnili v šolo, smo imeli delavnico. Naredili smo vodno kolo. Dopoldan je bil poučen in zanimiv.

Ajda Fonda, 4. a razred

Ogledali smo si vodno zajetje, črpališče in vodohran, ki je v bližini Ajdine babice.. Vodila sta nas 2 vodiča in sicer, g. Boštjan in g. Boris. Prehodili smo 4, 8 km in se vrnili nazaj v šolo. Imeli smo delavnico, kjer smo izdelali vodno kolo. Poučni sprehod je bil zelo poučen.

Pika Poljanšek, 4. a razred

V sredo, 22. 2. 2023, smo šli učenci 4. razredov na poučni sprehod do vodnega zajetja, ki je nad ribnikom. Vodila sta nas 2 vodiča. Videli smo tudi črpališče in vodohran. Po vrnitvi v šolo smo imeli delavnico in izdelali vodni mlinček. Bil sem vesel, ker je deloval. Dopoldan je bil poučen in zabaven.

Tian Nabernik, 4. a razred

Na ND smo si ogledali, kako pride voda do naših stanovanj. Dva prijazna vodnika sta nam pokazala zajetje, izvir in zbiralnik vode. Najbolj všeč mi je bila čistilna naprava, ki skrbi, da v dom dobimo pitno vodo.

Nick Mežnar, 4. b razred

Na ND mi je bil zelo všeč vodohran, saj je v njem hranjeno ogromno vode, torej za več kot 50 gasilskih cisteren.

Ela Filipić, 4. b razred

V sredo zjutraj smo odšli z dvema vodičema do zbiralnika vode, izvira in vodohrana. Pri vsakem objektu sta nam odprla vrata in nam razkazala zanimivosti o vodi. Razložila sta nam, kako dobimo vodo v naše domove. Najbolj mi je bil všeč izvir vode.

Bine Dvoršek, 4. b razred

Dostopnost