+ 386 3 7036 420 os.prebold@sola-prebold.si

Utrinki z izbirnih predmetov Kmetijska dela in Sodobno kmetijstvo

Utrinki z izbirnih predmetov Kmetijska dela in Sodobno kmetijstvo

14. marca 2023 je na naši šoli potekala Štefeta semen pod vodstvom učiteljice Marjane Kladnik in učencev, ki obiskujejo izbirna predmeta Kmetijska dela in Sodobno kmetijstvo. Najprej smo vse pripravili, nato so prišli gostje. Menjavali smo semena, si izmenjali izkušnje ter se podružili. Dogodek je odlično potekal. Na koncu smo vse pospravili in odšli domov.

Nana Arh 8. a, Jan Svržnjak 7. b in Valt Vinšek 7. c

Na Štefeti semen smo zastonj delili semena. V zameno smo dobili tatarsko ajdo in bob. Iz domačih semen smo spekli pokovko. Naredili smo škatlo za prostovoljne prispevke.

Bor Drobež in Kian Košec Korošec, 7. c

V četrtek, 20. 4. 2023, smo se učenci izbirnih predmetov udeležili Zelenega bazarja v Dolenji vasi. Tam smo imeli svojo stojnico. Na njej smo imeli semena pripravljena za menjavo. Dobili smo prostovoljne prispevke in si tako za konec leta prislužili sladoled. Nekaj semen smo tudi zamenjali. Bilo je zelo zabavno.

Emil Banfić, Pija Koprivnjak, Tijan Koprivnjak in Maks Tkavc, 7. b

Pri izbirnem predmetu Kmetijska dela smo v lončke posejali baziliko, šetraj, pegasti badelj in timijan ter posadili bučke. Nato smo vse zalili z vodo in odnesli na hodnik na okensko polico. Učiteljica je redno zalivala sadike, da se niso posušile. Ko pa so bile dovolj močne, smo jih presadili na šolski vrt. Po tem času sadik nismo več šli pogledat, upam, da lepo rastejo.

Maj Marcen, 7. c

8. junija 2023 smo učenci druge skupine v visoko gredo presadili nekaj zelenjave in zelišč, kot so: ognjič, kapucinke, baziliko, peteršilj, jajčevce, feferone in kumare.

Neja Bukovec, 7. b

Dostopnost