+ 386 3 7036 420 os.prebold@sola-prebold.si

LETNI KONCERT ZBOROV IN MLADIH GLASBENIKOV

18. maja 2023 se je kot veseli glasbeni vrtiljak ponovno odvrtel letni koncert šolskih zborov in mladih glasbenikov. Na velikem pisanem kolesu je s sabo ponesel več kot 150 učencev naše šole.

Z odličnim petjem so se predstavili mlajši otroški pevski zbor pod mentorstvom Brede Kočevar ter otroški in mladinski pevski zbor, mlade skladateljice Anja, Nika, Sara in Hana ter člani izbirnega predmeta ansambelska igra, vsi pod mentorstvom Bojane Hrovat. Zborovsko petje sta z izbrano in tenkočutno spremljavo podprli na klavirju Melita Estigarribia Villasanti in na flavti Agata Gojkošek.

Izbrane besede, s katerimi sta hudomušno krmarila med glasbenimi valovi šestošolca Tara in Vili, je prispevala Nuša Gorjanc, z barvito sceno pa je celotno dogajanje objela Maja Koštomaj v sodelovanju z učiteljicami OPB.

Za droben trenutek se je veliko kolo vrtiljaka ustavilo in iz svojega iskrivega vrtenja izpustilo 8 mladih pevcev devetošolcev: Mašo, Hano V. M., Hano Š., Nežo, Emo, Nejo, Jakoba in Gašperja. V svet sta jih z izbranimi besedami pospremila ravnatelj Peter Žurej in Bojana Hrovat.

Prelep majski večer je zaključila skupna pesem vseh zborov Naj dober bo ta dan in rob večera obarvala z najtoplejšimi barvami.

Dostopnost