+ 386 3 7036 420 os.prebold@sola-prebold.si

Športni dan

23. september obeležujemo kot dan slovenskega športa, kar smo na naši šoli praznovali z razgibanimi športnimi dejavnostmi. Učenci od 6. do 9. razreda so se pomerili v atletskem mnogoboju, ki je obsegal pet disciplin: tek na 60 metrov, skok v daljino, met težke žoge, met vorteksa in tek na 300 metrov.

Dan smo začeli z ogrevanjem, da smo se dobro pripravili na tekmovanje. Nato smo bili učenci razdeljeni po razredih in razporejeni na različne postaje, kjer so se izvajale posamezne discipline. Po zaključeni disciplini smo se premaknili na naslednjo postajo.

Največ zanimanja in navdušenja je požel met vorteksa, kjer so se učenci pomerili v moči in natančnosti meta. Pri teku na 300 metrov je bila med učenci še posebej opazna močna vzajemna podpora – drug drugega smo glasno spodbujali in navijali, kar je dodatno prispevalo k vzdušju ekipnega duha.

Šport nas ne povezuje le v tekmovanju, temveč tudi v skupnem cilju, da presežemo svoje meje, se razvijamo in rastemo skupaj. Učenci si želimo še več športnih dni.

Ana Uplaznik in Manca Huš, mladi novinarki

Dostopnost