Status učencev

Status učenca športnika ali učenca, ki se vzporedno izobražuje, lahko pridobi učenec na podlagi Pravil o prilagajanju šolskih obveznosti. Na podlagi pravil šola določi podrobnejše kriterije za pridobitev statusa, oblikuje prijavni obrazec in oblikuje Dogovor o prilagajanju šolskih obveznosti med šolo in starši učenca.

 

Kriteriji:

Status učenca, ki se vzporedno izobražuje, si lahko pridobi učenec, ki se hkrati vzporedno izobražuje v glasbenih, baletnih in drugih šolah, ki izvajajo javno veljavne programe. Učenec pridobi status, če je obremenjen  z dodatnimi programi več kot 5 ur tedensko v tekočem šolskem letu in je pri tem uspešen.

Status učenca perspektivnega športnika (v nadaljevanju: učenec športnik) si lahko pridobi učenec, ki je registriran pri nacionalni panožni športni zvezi in tekmuje v uradnih tekmovanjih nacionalnih panožnih športnih zvez.

Učenec pridobi status športnika, če je obremenjen več kot 10 ur tedensko po uradnem razporedu treningov in tekmovanj na teden v tekočem šolskem letu in je dosegel v preteklem šolskem letu vidne uspehe na državnem nivoju.

Status pridobi učenec, za katerega razrednik oziroma oddelčni učiteljski zbor meni, da spoštuje šolski red in ima primeren odnos do učencev in ostalih delavcev šole.

Kontakt

Osnovna šola Prebold

Graščinska 7, 3312 Prebold
Tel.: 03 703 64 20
fax: 03 703 64 30
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive