Napaka
 • JFolder: :datoteke: Pot ni mapa. Pot: /var/www/vhosts/sola-prebold.si/httpdocs/images/stories/COMENIUS2015_1/
Obvestilo
 • Težava pri prikazu galerije. Preveri oznake.

Šola Prebold

Planinci

PLANINSKI KROŽEK NA OŠ PREBOLD

V šolskem letu 2017/2018 bova planinski krožek vodili Anita Zupanc (za učence od 1. do 5. razreda) in Saša Bregar (za učence od 6. do 9. razreda). Krožek bo potekal v sodelovanju s Planinskim društvom Prebold.

Razpored izletov, ki jih načrtuje Planinsko društvo Prebold (mladinski odsek - program Mladi planinec):

 • 29. 9. 2017: Pohod na Žvajgo
 • 28. 10. 2017: Pohod na Bukovico
 • 10. 11. 2017: Pohod na Šmiglovo zidanico
 • 12. 2017: Pohod z lučkami na Mrzlico
 • 20. 1. 2018: Pohod na Reško planino od Planinskega doma
 • 24. 3. 2018:  Pohod na Blažev bivak na Golavi
 • 14. 4. 2018: Pohod na Boč: avtobusni prevoz
 • 26. 5. 2018: Pohod na do Koče na Klemenči jami: avtobusni prevoz

PRIJAVNICA za 6. - 9. razred

+++

Pri pohodih bomo učence seznanjali z desetimi priporočili Združenja planinskih organizacij alpskega loka za varno pohodništvo in planinarjenje.

Varno pohodništvo in planinarjenje

10 priporočil Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA)

Kot dejavnosti na prostem sta pohodništvo in planinarjenje odličen način za izboljšanje kondicije, spoznavanje ljudi in zabavo. Naslednja priporočila so planinska združenja pripravila z namenom, da bo dejavnost izvajana kar se da varno in prijetno.

1. Nabiranje kondicije

Pohodništvo in planinarjenje sta vzdržljivostna športa, ki obremenita srce in pospešita prekrvavitev, zato morate biti pohodniki in planinci zdravi in morate znati realno oceniti svoje sposobnosti. Nikar ne hitite, za hojo izberite tak tempo, da nihče v skupini ne omaga.

2. Skrbno načrtovanje

Zemljevidi, vodniki, internet in poznavalci vas lahko poučijo o dolžini, višinski razliki, težavnosti ture in o trenutnih razmerah. Ture vedno izberite glede na sposobnosti skupine. Posebej bodite pozorni na vremensko napoved, saj veter, dež in mraz povečajo nevarnost nezgod.

3. Popolna oprema

Svojo opremo ustrezno prilagodite načrtovanemu pohodu, vaš nahrbtnik pa naj ne bo pretežak. Vedno imejte v nahrbtniku zaščito pred dežjem, mrazom in soncem, prav tako imejte s seboj tudi komplet za prvo pomoč in mobilni telefon (številka za klic v sili v Evropi: 112). Pri orientaciji si pomagajte z zemljevidi in GPS-om.

4. Primerna obutev

Dobri pohodniški oziroma planinski čevlji ščitijo stopalo in ublažijo obremenitev nanj ter izboljšajo oprijem pri stopanju. Pri izbiri obutve se prepričajte, da se čevlji odlično prilegajo, imajo podplate z dobrim oprijemom, so vodoodporni in lahki.

5. Zanesljiv korak je ključnega pomena

Padci zaradi zdrsa ali spotikanja so najpogostejši vzroki nezgod. Upoštevajte, da prehiter tempo hoje ali utrujenost zelo vplivata na gotovost vašega koraka in na vašo zbranost. Prav tako pazite na padajoče kamenje, s previdno hojo pa se boste izognili proženju kamenja.

6. Ostanite na označenih poteh

Na neoznačenih poteh obstaja večja nevarnost, da zaidete s poti, poveča se tudi nevarnost padcev in podora kamenja. Izogibajte se bližnjic. Če ugotovite, da ste zašli, se vrnite nazaj na zadnje mesto kjer se še znajdete. Strma pobočja s starim snegom se pogosto podcenjuje, a so zelo nevarna in nam na njih zlahka zdrsne.

7. Redni odmori

Redni počitki pohodnikom in planincem omogočajo, da si opomorejo ter uživajo v pokrajini in druženju. Redno jejte in pijte, da ohranite svojo moč in zbranost. Izotonični napitki so idealni za pogasitev žeje, žitne ploščice, suho sadje in piškoti pa potešijo lakoto med hojo.

8. Odgovornost za otroke

Za otroke je zelo pomembno, da krajino odkrivajo na zabaven in raznolik način. Na odsekih poti, kjer obstaja nevarnost padca, naj za vsakega otroka skrbi ena izkušena odrasla oseba. Zelo zahtevni pohodi, kjer je potrebna dolgotrajna koncentracija, niso primerni za otroke.

9. Manjše skupine

Manjše skupine so bolj prilagodljive in ​​članom omogočijo, da si med seboj pomagajo. Vsi v vaši skupini naj bodo seznanjeni s podatki o cilju pohoda ter poti v obe smeri. Skupina naj se drži skupaj. Samohodci pozor: tudi manjša nezgoda lahko zahteva resno reševanje.

10.  Spoštovanje narave in okolja

Varujte naravno okolje. Za sabo ne puščajte smeti, ostanite na poti, ne motite ​​divjih ali domačih živali, ne dotikajte se rastlin in spoštujte zavarovana območja. Uporabljajte javni prevoz ali skrbite za čim bolj optimalno izkoriščenost osebnih vozil.  

1. planinski pohod

V petek, 29. septembra, smo ob 16. uri otvorili letošnjo šolsko sezono planinskih pohodov. Najmlajši udeleženci, prvošolčki, so bili stari komaj pet let, zelo pa smo veseli, da se pohodov udeležujejo tudi starejši učenci, tokrat so bili najstarejši učenci iz 6. razreda. Verjamemo, da svoje nahrbtnike z dobro voljo in kondicijo doma že pripravljajo za naslednji pohod tudi učenci zadnje triade.

Naš prvi vzpon je bila večini poznana Žvajga. Petkova utrujenost od celotedenskih obveznosti je hitro zbledela ob pomirjajočih jesenskih barvah gozda ter v tem času tako opevanih gozdnih plodovih! Po poti nismo mogli brez nabiranja sladkega kostanja, nekateri pa so z ostrim vidom nabrali tudi jurčke in marele.

Pot ni bila prestrma in tudi ne predolga, so bile pa kostanjeve ježice za nekatere kar preveč mamljive in nas preveč zamotile, zato smo se na poti nazaj malo razšli, a nato spretno priključili ostalim, saj smo imeli tako na čelu kot tudi na repu kolone planinska vodnika PD Prebold Matica in Marjana, ki sta vse naše poti že večkrat prehodila. Ker se dan že vztrajno krajša, nas je začel loviti mrak, a z urnimi nogami smo vendarle ušli tudi njemu (medveda na poti pa nismo opazili!)

Vsekakor je bilo razburljivo in poleg gozdnih dobrot smo vsi nabrali tudi lepe vtise. Se vidimo na naslednjem (oktobrskem) pohodu, ko bomo premagovali Bukovico!

Mentorici Anita Zupanc in Saša Bregar se že veseliva!

Zbiralna akcija papirja, oktober 2017

Spoštovani učenci in starši!

Obveščamo vas, da bomo od ponedeljka, 9. 10. 2017, do petka, 13. 10. 2017, organizirali  zbiralno akcijo papirja. Z akcijo bomo začeli v ponedeljek popoldan, zaključili pa jo bomo v petek dopoldan.

Dežurstvo bo organizirano:  

 • ZJUTRAJ: od 6.45 do 7.30 (od torka do petka)
 • POPOLDAN: od 16.00 do 17.30 (od ponedeljka do četrtka)

Zaradi lažje organizacije in v želji, da se izognemo gneči ob sprejemu papirja, vas  naprošamo, da papir stehtate doma, če je to mogoče.

V letošnjem šolskem letu nadaljujemo z zbiranjem zamaškov, kartuš in baterij.

 

Ravnatelj:

Oton Račečič

Atletika september 2017

V četrtek, 28. 9. 2017, je v Celju potekalo Ekipno prvenstvo OŠ v atletiki, kjer so učenke OŠ Prebold dosegle 3. mesto, učenci pa 6. mesto. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Rezultate si lahko ogledate na oglasni deski pred kabinetom športa in na strani Timing Ljubljana.

Akcija za živali

Prejšnji teden smo zbirali hrano, odejice in igračke za živali, pa tudi kakšen priboljšek je padel v košaro. Vse to smo dali v veliko škatlo, ki jo je prinesla ga. Nives. Pridno smo sodelovali v akciji vseh pet dni. Ob koncu tedna je bila škatla že čisto polna. Zdaj bo naša razredničarka »priboljške« odpeljala v zavetišče Zonzani v Dramlje. Sigurno se jih bodo razveselile vse živalice, ki čakajo na nove lastnike.
Iza Cukjati, 5. a

Učenci 5. a razreda smo za zavetišče Zonzani zbrali  veliko  priboljškov, igrač, toplih odejic  in  hrane. Upamo, da  bodo živali vesele naše donacije in da se bodo rade igrale s piskajočimi igračkami. Vsem  živalim želimo najboljše in upamo, da bodo  kmalu  našle  svoje  domove in nove lastnike.
Lana Gorič, 5. a

Zdrav zajtrk, 5. a

V petek, 08.09.2017, smo imeli 1. uro na urniku GOS. Pripravili smo si zdrav zajtrk, ki je zelo pomemben za začetek delovnega dne. Razdelili smo se v skupine in pričeli z delom. Vsak izmed nas je k uri prinesel, ali sadje ali oreščke ali med…Ga. Nives pa je prispevala k zajtrku jogurt in ovsene kosmiče. Na deskah smo narezali nektarine, banane, kivi in grozdje. Ko smo narezali sadje, smo ga dali v skupno posodo. Nato smo si v skodelice nadevali sadje, polili z jogurtom, posuli z oreščki, kosmiči ter »začinili«  z medom. Sledilo je najslajše…Bilo je zelo okusno.
Upam, da bo v tem šolskem letu še kakšna takšna zanimiva ura.

Gal Prevoršek, 5. a

Sprejem prvošolcev 2017

V petek, 1. septembra 2017,  smo na šoli pripravili sprejem za prvošolce. Prvošolčke in njihove starše so učiteljice, župan in ravnatelj povabili v telovadnico. Starejši učenci so za prvošolčke in njihove starše pripravili zanimivo predstavo, nato jih je ravnatelj razdelil v razrede. Bilo jih je veliko, zato imamo kar tri oddelke prvega razreda. Ko so bili vsi otroci pri svojih učiteljicah, so skupaj odšli v razrede.

Tina Brglez, 8. a

Urniki za šolsko leto 2017/2018

   
 
     
     
     
     
     
     
     

Več prispevkov

 1. Naj pesem pove 2017
 2. Africa v izvedbi učencev izbirnega predmeta Glasbeni projekt
 3. Letni koncert 2017
 4. Zaključna ekskurzija 4. razredov, junij 2017
 5. Potrebščine, učbeniki in delovni zvezki za šolsko leto 2017/18
 6. Počitniško delo 2017
 7. Marija Reka 2017
 8. Državno tekmovanje iz logike Logična pošast 2017
 9. 4. - 5. dan v Žusterni
 10. Žusterna 2017
 11. Drugošolci v Kekčevi deželi 2017
 12. ŠVN - 5. razred, 2017
 13. Atletika 2017
 14. Tekmovanje LOGIČNA POŠAST 2016/17
 15. Državno tekmovanje iz matematike 2016/17
 16. SKRIVNOSTI PRETEKLOSTI NA TERENU
 17. Šolski ekipni kros, april 2017
 18. Predstava Muca Copatarica
 19. Zbiralna akcija papirja, april 2017
 20. Namizni tenis
 21. SREBRNA PRIZNANJA NA PODROČNEM TEKMOVANJU SLOVENŠČINA IMA DOLG JEZIK
 22. Gumbki, rožice in sovice
 23. SREBRNI CANKARJI
 24. ZASEDANJE ŠOLSKEGA OTROŠKEGA PARLAMENTA 2017
 25. Tekmovanje iz kemije 2017
 26. TV krožek
 27. Varna raba interneta 2017
 28. Naj pesem pove 2017
 29. Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu 5
 30. URA V KNJIŽNICI
 31. Zimska šola v naravi – CŠOD Gorenje 2017
 32. Likovna umetnost
 33. December 2016
 34. Frohe Weihnachten
 35. Praznična ulica in dobrodelni koncert 2016/17
 36. TEKMOVANJE V ZNANJU IZ SLADKORNE BOLEZNI 2016
 37. ŠOLSKO TEKMOVANJE DEVETOŠOLCEV V ZNANJU ANGLEŠČINE 2016
 38. Naravoslovni dan - Čustva na OŠ Prebold 2016
 39. Tradicionalni slovenski zajtrk
 40. Najlepše ljubezensko pismo
 41. NARAVOSLOVNI DAN (ČUSTVA), oktober 2016
 42. Plavalni tečaj - 3. razred, oktober 2016
 43. Odpoved zbiralne akcije papirja
 44. ZBIRALNA AKCIJA PAPIRJA, oktober 2016
 45. Odbojkarsko tekmovanje
 46. Pohod, september 2016
 47. Ekipno prvenstvo OŠ v atletiki 2016
 48. 1. roditeljski sestanek, 2016
 49. SPREJEM NOVOPEČENIH ŠOLARJEV, september 2016
 50. POLETNI TABOR MARIJA REKA, avgust 2016
 51. Urnik 9. b
 52. Urnik 9. a
 53. Urnik 8. b
 54. urnik 8. a
 55. urnik 7. b
 56. Urnik 7. a
 57. Urnik 6. b
 58. Urnik 6. a
 59. Urnik 5. b
 60. Urnik 5. a
 61. Urnik 4. b
 62. Urnik 4. a
 63. Urnik 3. b
 64. Urnik 3. a
 65. LETNI KONCERT ZBOROV IN INŠTRUMENTALNIH SKUPIN OŠ PREBOLD, maj 2016
 66. INFORMACIJE ZA ZAČETEK POUKA
 67. URNIKI za šolsko leto 2017/18
 68. Naravoslovni dan tretješolcev – izlet v Velenje 2015/16
 69. Zaključna ekskurzija tretješolcev, junij 2016
 70. Športni dan - igre z žogo (22. 6. 2016)
 71. ZMAGA NA MLADI VILENICI
 72. Državno tekmovanje-LOGIČNA POŠAST 2015/16
 73. ŠVN- Žusterna, maj 2016
 74. Tekmovanje iz atletike 2015/16
 75. Rezultati zbiranja papirja 2015/16
 76. Streljanje z zračno puško, prebold 2016
 77. LOGIČNA POŠAST 2015/16
 78. Državno tekmovanje iz kemije 2015/16
 79. Državno tekmovanje iz Vesele šole 2015/16
 80. Vegovo tekmovanje 2015/2016
 81. Srečanje z gasilko Darinko, april 2016
 82. Trije prašički
 83. Otroški parlament, april 2016
 84. Srebrno priznanje na tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik – Književnost na filmu 4
 85. Državno tekmovanje iz zgodovine 2016
 86. Srebrna Ana Ribič 2015/16
 87. ZLATO CANKARJEVO PRIZNANJE 2015/16
 88. Zlato Cankarjevo priznanje
 89. V Londonu je super!
 90. ŠOLSKO TEKMOVANJE – VESELA ŠOLA 2015-16
 91. Medobčinsko tekmovanje v malem nogometu 2015-16
 92. Računalniško tekmovanje za pokal LOGO – ROGAŠKA 2016
 93. Zahvala 3.r
 94. Uspeh na področnem Cankarjevem tekmovanju
 95. Zgodovinsko tekmovanje 2016
 96. Regijsko tekmovanje iz angleščine
 97. Pasti mladostništva
 98. Prvaki znanja
 99. Naravoslovno tekmovanje Kresnička 2015/16
 100. Tekmovanje fizika 2015/16
 101. Značka varne rabi interneta
 102. Rezultati šolskega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik – Književnost na filmu 4
 103. Zimska šola v naravi - 6. razred
 104. Dobrodelni koncert 2015/16
 105. Zimska šola v naravi - Areh 2016 - nadaljevanje
 106. Zimska šola v naravi, 6. razred - Areh 2016
 107. Šolsko tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje
 108. Tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje
 109. Praznična ulica na OŠ Prebold 2015/16
 110. Tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje 2015-16
 111. Tekmovanje iz angleščine za devetošolce 2015-16
 112. Spet smo obeležili slovenski tradicionalni zajtrk ...
 113. Gremo na državno tekmovanje ...
 114. Spoznavali smo glasbene inštrumente ...
 115. Obiskali smo starejše občane ...
 116. Naravoslovni dan TO SEM JAZ
 117. eAsistent PLUS
 118. PREDRAČUNI ZA PREHRAMBENO BLAGO ZA OBDOBJE OD 1. 1. DO 31. 12. 2017
 119. Najboljša ekskurzija (9. razredov) ever :D
 120. Moji l'ubi Slovenci - Trubarjevo pismo ob dnevu reformacije
 121. 6. razred, 13. 10. 2015
 122. 42. Mala Napotnikova kiparska kolonija
 123. Mogočni boj med Pegamom in Lambergarjem
 124. Kaj mi pomeni materinščina?
 125. Plavalni tečaj 3. razred 2015
 126. ŠVN 7. razred 2015
 127. English-In-Action 2015
 128. POČITNIŠKI TABOR MARIJA REKA
 129. Šolski koledar
 130. Uradne ure med poletnimi počitnicami 2015
 131. Osmošolci priporočajo
 132. Valeta 2015
 133. Državno tekmovanje LOGIČNA POŠAST 2015
 134. PRISPEVEK O ZAKLJUČKU PESNIŠKEGA NATEČANA NA SAVINJSKI TV
 135. NAJ PESEM POVE 2015
 136. Tehniški dan - MUMIJA
 137. LOGIČNA POŠAST 2015
 138. Žusterna 2015 - nadaljevanje
 139. Žusterna 2015
 140. Noč branja
 141. Energetska sanacija šole
 142. Državno tekmovanje VESELA ŠOLA 2015
 143. Comenius april 2015
 144. Recital
 145. NARAVOSLOVNI DAN 8. r, april 2015
 146. Tekmovanje iz angleščine 2015
 147. Tekmovanje iz matematike 2015
 148. TEKMOVANJE IZ ZNANJA FIZIKE
 149. Slovenščina ima dolg jezik - Književnost na filmu 3
 150. ŠVN 7. razred 2014/15
 151. 5. a in 5. b
 152. Intervju z mladim olimpijcem
 153. ARTOV NAGRADNI NATEČAJ 2015
 154. LOGO 2015
 155. Zimovanje v MARIJA REKI 2015
 156. Novoletne počitnice
 157. Novoletne počitnice
 158. Intervju z mladim olimpijcem
 159. Ustvarjamo ob kulturnem dnevu
 160. ŠPORTNI DAN NA SNEGU V 5. RAZREDU 2015
 161. OPB zima 2015
 162. Regijsko tekmovanje iz angleškega jezika 2015
 163. Cankarjevo tekmovanje 2015
 164. Otroški parlament na OŠ Prebold
 165. Rezultati tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik, književnost na filmu 3
 166. Mesec varne rabe interneta 2015
 167. Predstava v okviru letošnjega otroškega parlamenta
 168. ŠVN 6. razred 2014-15
 169. Novoletna zabava v 4. a razredu
 170. Glasbeni okus naših učencev
 171. Proslava 24. 12. 2014
 172. Predpraznična delavnica
 173. Devetošolci postajajo "Prešerni"
 174. Devetošolci postajajo "Prešerni"
 175. Tehniški dan
 176. Novoletne želje ...
 177. Novoletne želje ...
 178. V letu 2015 bom ...
 179. Anekdota
 180. Tekmovanje za Cankarjevo priznanje 2014/15
 181. Uspehi naših (bivših) filatelistov
 182. Za Milenine otroke
 183. Dobrodelni koncert za Milenine otroke
 184. Tudi učenci predmetne stopnje radi pokažemo svoje talente ...
 185. BREZ TRUDA VEČNO SE NE DA ŽIVETI …
 186. Ves svet je Romeo + Julija
 187. Frankenstein is back!
 188. Likovno ustvarjanje v 1. in 2. razredu ...
 189. Juhu, kozlički so tu!
 190. Kako so zmaji prišli na Zmajski most?
 191. Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje 2014/15
 192. Razstava ob dnevu Rudolfa Maistra
 193. Sanje četrtošolcev ...
 194. Kako so zmaji prišli v Ljubljano?
 195. Kuharica Neža
 196. Naše potovanje v Ameriko
 197. Nekaj manjših čarovnij
 198. Srečanje z Marijem Morelom
 199. Morje
 200. Gasilka Darinka Plaskan na obisku

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive