Povratne informacije so ključne za dobro delo, uspešno sodelovanje in zadovoljstvo. Zato so naše razredničarke vprašale za mnenje učence in starše o organizaciji dela na daljavo. Dobili smo pozitivna sporočila, ki nas ohranjajo motivirane, da nadaljujemo s tovrstnim delom in poskušamo najti rešitve, kjer so se pojavile težave. Še naprej se bomo trudili uresničevati poslanstvo šole, ki je poučevati in vzgajati k strpnosti in soodgovornosti, čeravno trenutne razmere niso preproste.

Tako za vas, dragi učenci in starši, kot za nas, učitelje, velja, da s skupnimi močmi zmoremo. Za malce navdiha dodajamo nekaj utrinkov, ki so nam polepšali dan …

 

Nimam besed, s katerimi bi vas pohvalila in se Vam zahvalila za to, da se trudite in da ste naredili top predstavitve in da lahko otroci dejansko delajo sami, hkrati pa še vedo, za kaj gre. Zelo sem bila vesela, ko sem prišla domov in je rekla: “Mami, a veš, da sem vse naredila, samo nekaj malega nisem čisto prepričana, če je prav …”

 

Posebej bi pohvalila vas, gospa učiteljica, za vse učne ure preko aplikacije Zoom, kjer učencem dejansko razlagate novo snov.

 

Zelo moram pohvaliti podajanje snovi, kot ga izvajate. Power Point učna ura je hčerki zelo všečna in zanimiva (napisano je bistvo, glasovna razlaga, natančna navodila za naloge v DZ in pregled rešitev). Še mene zanima, kaj boste povedali, ko pritisne zvočnik. 🙂 Všeč mi je tudi, da se srečanja na ZOOM-u, kjer se pogovorite z otroki in morebitnimi našimi težavami, izvajajo v popoldanskem času. Nam ta način, ki ste si ga zastavili in kot smo ga do sedaj spoznali, zelo odgovarja. Vidi pa se, da je z vaše strani vloženega veliko truda in časa. Res hvala.

 

Te spletne učilnice so super! V vaših predstavitvah v Power Pointu so zadeve lepo nazorno razložene.

Vseeno upam, da se z učenci čimprej vrnete v šolske klopi.

 

Sistem dela na daljavo s PowerPoint-i in glasovnimi posnetki se mi zdi super. Veliko več imajo od tega, kot če samo rešujejo naloge. Tudi spletna učilnica je  zelo uporabna in pregledna. Meni se zdi super vaš način.

 

Jaz moram pohvaliti Vašo odločitev. Tudi hčerki se zdi super Vaša razlaga, ki jo dodate na vsak post. Je veliko lažje za otroka, ko sliši še Vašo razlago. Ostanite zdravi in upam, da pridejo otroci čimprej v šolske klopi.

 

Sin je pohvalil konference pri predmetih, kjer so, bi si pa želel takšno izvedbo pri vseh predmetih. Pogreša pa zabavo in smeh v učilnici.

 

Zelo zadovoljni smo z delom preko spletne učilnice, saj je pregledna in sin se je hitro privadil na takšen način (lani je še ni uporabljal). Hvala za vaš trud in upajmo, da se vidite v začetku decembra.

 

Hvala vam za trud in zavzetost pri izvajanju pouka na daljavo. Nam gre dobro. Zaradi vaših odlično pripravljenih vsebin sin ne potrebuje bistvene pomoči.

 

Jaz sem zelo zadovoljna z načinom dela na daljavo. Vsi komaj čakamo, da se lahko vrnejo v šolske klopi, ampak dokler to ni mogoče, je ta način dela super. Tako nas razbremenite, ker lahko naš fant skoraj vse naredi sam in imam jaz čas za prvošolca.

 

Z delom na daljavo je naša devetošolka zadovoljna, zelo so ji všeč videokonference. Zelo dobrodošla je tudi učna pomoč. Hvala lepa vsem učiteljem za vaš trud, razumevanje in požrtvovalnost.

 

V začetku tedna smo se sicer še “lovili”, od torka naprej pa lahko sledimo šolskemu delu, lahko dostopamo do gradiv, ki so količinsko obvladljiva. Pohvalili bi razlage, ki jih dodajate v obliki zvočnih posnetkov.

Sina spodbujamo, da se poskuša čimbolj organizirati in pametno izobraževati glede na situacijo. Stvari jemlje resno in naredi, kar je potrebno. Vsem nam pa je jasno, da to ni isto, kot če jih učite v šoli, kljub trudu učiteljev. So pa zelo dobrodošle video konference. Opažam, da je zelo navdušen. Otroci zelo pogrešajo osebni stik, sploh naš, ki je edinec.

 

Pri nas pouk na daljavo ne predstavlja nobenih težav, najini hčerki sta popolnoma samostojni in vse naloge vedno opravljata sami: ko hodita v šolo in seveda tudi sedaj. Kar se pa tiče osvojenega znanja, je pa drugo vprašanje. Pouka na daljavo se pač ne more primerjati s poukom v šoli. Trenutno situacijo je pač treba sprejeti, verjeti, da dela zdravstvena stroka v dobro vseh nas in predvsem ne glede na težko situacijo misliti s svojo glavo. Ostanite zdravi in pozitivno naprej!

 

S pripravljenim gradivom za šolo na daljavo smo zelo zadovoljni. Hči lahko dela praktično samostojno, dodatno pomoč potrebuje samo pri tujih jezikih. Razlaga je pripravljena na razumljiv način. Vidi se, da ste v gradiva vložili veliko truda. Zato se vam zahvaljujemo, tudi učiteljem za angleščino, nemščino in telovadbo …

 

Vsi se strinjamo, da bi bilo veliko boljše šolanje v živo. Če pa že moramo biti na daljavo, je tokratna izvedba vrhunska. Zeloooo vas moram pohvaliti, kako se trudite. Pripravljate PP z glasovnimi sporočili, razlage, naloge … Vse je tako lepo pregledno in zanimivo napisano. Hvala za vašo predanost.

 

Moram vas pa RES pohvaliti, ker imate super razlage in ker se res trudite, da otroci dobijo snov čim bolje razloženo. Vsaka vam čast.

 

Vsekakor so videokonference dobrodošle, učenci radi slišijo učitelja, njegovo razlago, dodatno vzpodbudo, vendar se nam več kot tri videokonference na dan zdi preveč. Tudi po priporočilih Zavoda za šolstvo in ministrstva naj ne bi imeli preveč ZOOM ur.

 

Vtis na poučevanje v letošnjem letu je zelo dober. Sin se zelo trudi, vsak dan delava sproti, kolikor se da. Zelo mu je všeč tudi dodatna učna pomoč, ki ste jo organizirali v času šolanja na daljavo.

 

Šola je nekako stekla. Pri nas se soočamo s tem, da je naš otrok sam doma in do sedaj ni bil ravno veliko v stiku z uporabo računalnika. Vendar je iz dneva v dan bolje. Se zelo trudi. V veliko pomoč je vaše podajanje snovi, ki je zelo pregledna, enostavna in predvsem ne tako obsežna.

 

Kaj naj vam rečem? Moj poklon. Ne morem reči nič drugega kot hvala, da se trudite za nas, mi pa se bomo z našimi otroki, kolikor bomo lahko.