ŠVN za osmošolce v Bohinju – 3. dan

Danes smo z vremenom imeli veliko več sreče kot včeraj, tako da smo se s še večjim veseljem odpravili na teren. Zdelo se bo, da se ponavljamo, ampak akterji smo drugi, se vidi na fotografijah. Spoznavanje z osnovami orientacije najprej v učilnici in nato orientacijski tek. Čolnarjenje križem kražem po Bohinjskem jezeru, zaradi ugodnega vremena čisto nekaj drugega kot dan prej – skoraj tri ure veslanja.

Ravno tako veslaško-pohodni obisk korit reke Mostnice, saj smo na izhodišče na drugo stran jezera v eno smer veslali, drugo pa prehodili s foto postankom v Ribčevem Lazu. V koritih nas je pritegnila legenda o nastanku Hudičevega mostu in skala v obliki slonove glave. Ni potrebno poudarjati, kako lačni se vsako dopoldne kljub malici, ki jo vzamemo s seboj na pot, vrnemo v dom.

Po kosilu in prekratkem druženju smo se spet drugi skupini spoznavali z lokostrelstvom in nordijsko hojo, tretja je odšla v Ukanc. Nekaj snega je še ostalo od včeraj in sonce je ožarilo vrhove nad nami.

Pa da ne boste mislili, da zvečer po večerji kar popadamo v postelje in zaspimo. Tudi večeri so zapolnjeni z zabavnimi in poučnimi aktivnostmi. Včeraj aktiviti in danes astronomija.