Debeli Rtič

Tretji dan, 1. 12. 2021

Ena izmed potrebnih veščin v življenju je tudi prilagajanje različnim situacijam. V tem smo se na tretji dan našega bivanja na Debelem rtiču tudi preizkusili. Ob začetnem razočaranju, ker je ladjica odplula proti Piranu brez nas na krovu, smo se polni upanja odpravili ven, v topel dopoldan. Kalili smo se v košarki, odbojki na mivki, plezanju, raziskovanju gozda in zasledovanju veveric, botrovali smo vetru in se preizkusili tudi v badmintonu. Posamezniki pa so poskrbeli za brezskrbno zimo ježkov. Za našo sošolko je bil tudi zelo poseben dan, saj je imela svoj deseti rojstni dan. Spodobilo se je, da smo ji v en glas zapeli Vse najboljše, ji voščili in predali darilo v imenu zaposlenih na Debelem rtiču. Pri kosilu jo je čakalo še eno presenečenje, saj so zanjo spekli čisto pravo torto s svečko. Po kosilu smo se pomerili v letečem kvizu in namiznem nogometu. Napetost je trajala vse do konca, a zmagovalni duet je na koncu lahko bil en sam. Tian in Zon sta res pokazala vse potrebne spretnosti in zasluženo zmagala. Vzdušje med finalom je bilo zelo navijaško. Polni energije smo se preizkusili v plesu, kjer smo bili odlični. Kljub vročini, ki smo jo v učilnici ob plesnih korakih ustvarili, se nismo predali do konca. Pred večerjo smo izvedeli, da se naslednji dan odpravljamo domov. Malo žalostni, smo se odpravili na večerjo, se stuširali, umili zobe, nato pa je sledil filmski večer. Učiteljice so nam pustile bedeti malo dlje, kar se za zadnji večer seveda spodobi. Kljub vsemu smo preživeli čudovit dan.

Drugi dan, 30. 11. 2021

Debeli rtič, Debeli Rtič ali za vsak slučaj kar DEBELI RTIČ. Vse je prav, ko imamo se fajn. Dan je minil kot bi trenil. Po jutranjem prebujanju in umivanju zob, smo se odpravili na zajtrk, kjer so razvajali naše brbončice z ruskim bifejem. Učna ura in ogled urbanega ribnika pod vodstvom veterinarja Petra, je minila kot bi mignil in že je bil čas za bazen. Iz ure v uro postajamo boljši plavalci in v bazenu vse bolj uživamo. Na koncu vsakega plavanja je seveda sledila nagrada – masažni bazen. Po kosilu smo uživali na svežem zraku, se pomerili v namiznem tenisu, badmintonu, plezanju in čisto malo tudi v košarki. Ob obali smo pričakali sončni zahod. Da ima sonce res svojo moč smo ugotovili, ko smo se v mraku vračali v dom. Res se je v trenutku ohladilo. Prosti čas in počitek je hitro minil in že smo se podali na večerno kopanje, ki nas je zelo utrudilo. Po večerji smo se veselili dolgega klepeta v postelji, ki nas je zazibal v zaslužen spanec.

Prvi dan, 29. 11. 2021

Kot veste, smo se iz snega pripeljali na Debeli rtič, ki je bil obsijan s soncem in dobro voljo. Namestili smo se v sobe in prisluhnili hišnim pravilom. Navdušeni smo se podali na bazen, kjer so nas po predznanju razdelili v štiri skupine. Bazen nas je navdušil in zlakotnil. Kosilo se je prileglo, naši prazni krožniki pa so bili najboljši pokazatelji, kako okusno je bilo. Nato smo se odpravili do obale, kjer smo iskali školjke, metali žabice in uživali v čudovitem razgledu ter bližajočem se sončnem zahodu. Sledil je zaslužen počitek, nato pa možganska telovadba v obliki pouka malo drugače. Sledila je malica in priprave na drugi krog plavalnega tečaja. Bilo je super. Po večerji smo se preoblekli v pižame in se z dolgim klepetom po sobah počasi pripravili na spanje. Zjutraj smo se zbudili v čudovit sončen dan.

Srečno prispeli. Sprejelo nas je sonce in prijazni Primorci.
Lep pozdrav!
Vaši petošolci in učiteljice