POČITNIŠKO DOGAJANJE

Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Šolsko novinarstvo so zapisali, kaj so med božično-novoletnimi počitnicami zanimivega počeli. Vsekakor so preživeli razigrane počitnice.

1. BOŽIČNI VEČER
Božični večer smo z družino preživeli pri babici in dediju. Imeli smo skupno večerjo, se zabavali, s sestrico pa sva pripravili mini koncert. Po super božični večerji smo odšli domov in v sladkih sanjah odplavali v naslednji dan.
2. BOŽIČNO JUTRO
Vse se je začelo, ko sem pisala pismo Božičku. S sestrico sva, kot vsako leto, prvi vstali in gledali darila, kot da se bodo zaradi tega sama odprla. Ko sta se zbudila še ati in mami, sva na darila planili kot lev na gazelo. Raztrgali sva papirje in odprli darila. “Ooo, se sanje res lahko uresničijo?”, sem se takrat vprašala. Po odvijanju daril je sledilo še kosilo pri drugi babici in dediju. Letos sta prišla tudi bratranca, s katerima se nismo videli že zelo dolgo, tudi tokrat smo se zelo zabavali. Po napornem dnevu smo vsi padli v posteljo in zaspali.
3. POHODI
Med zimskimi počitnicami smo veliko hodili v gore, seveda nas v gore ni vlekel samo svež zrak, temveč tudi sneg, ker ga v dolini ni zapadlo dovolj, smo ga pač šli iskat v gore. V snežno pokrajino smo se vsi takoj zaljubili, zato smo v gore hodili vsak vikend. Vedno smo s seboj vlekli sanke, da smo se lahko domov spustili navzdol.
4. NA SNEGU
Zabave na snegu tudi ni primanjkovalo. S sestrico sva čisto zdrajsale naš hrib, da sva se na koncu peljali samo še po blatu. Ko smo šli v gore, je bilo toliko snega, da se nam je kar ugrezal pod nogami.

5. NOVO LETO
Novo leto je bilo nekaj posebnega, praznovali smo ga z našimi prijatelji v Ljubljani. Letos ni bilo barvnih lučk na nebu, saj je bila pirotehnika prepovedana in vsi ti ukrepi so me čisto zmedli. Vseeno pa smo v novo leto stopili pokončno in z upanjem, da bo to leto veliko boljše.
Neja Ropotar, 7. b

Na novo leto sem se zelo zabaval. Na večerjo so prišli sorodniki in po večerji sem šel za računalnik ter poklical prijatelja, saj sva se zmenila, da se bova poklicala. Klepetala sva do štirih zjutraj, ko sta mi mami in ati rekla, da moram iti spat.
Anžej Kotnik, 6. a

25. decembra so se začele počitnice, ne dolge, a čisto malo prekratke. Med počitnicami sem se precej zabavala. Bilo je zabavno, dokler je trajalo. Obiskal me je tudi Božiček, ki mi je prinesel veliko daril. Za božič smo odšli k mojemu sestriču Janu. Tudi tam sem dobila nekaj čudovitih daril. Tako pa so hitro minevali dnevi in kot bi mignil, je že bilo tu novo leto. S prijatelji smo si preko aplikacij voščili novo leto. Pa tudi vam bralcem želim SREČNO NOVO LETO! No, saj veste, kaj sledi po novem letu. Ja, 1. in 2. januar. In spet smo nazaj v šoli. In tako so se moje zelo kratke počitnice končale.
Taja Martinčič, 6. c

Te počitnice so bile zelo zanimive. Najbolj sem se veselil božiča, saj sem končno lahko videl babico, dedka in prababico, ki jih že dolgo nisem videl. Imeli smo božično večerjo, ki je bila zelo obilna. Po večerji smo pogledali en božični film in se odpravili spat. Zjutraj so me pod jelko čakala darila.
Urban Prodnik, 6. b

Med počitnicami sem počel veliko zanimiv stvari. Postavil sem smreko, obesil lučke, spustil rakete, se videl z Urhom, se igral in se obdaroval z bratom in sosedi, malo sem tudi bral. Skupaj s prijatelji in družino smo dočakali leto 2021.
Maj Zupanc, 6.b

24. decembra je ati pripravil božično večerjo. Jaz in moja družina smo pojedli večerjo in si privoščili en božični film. Zvečer z bratcem Jurijem nisva mogla zaspati, ker sva vedela, da nas jutri obišče dobri mož. Zjutraj sva hitro vstala in odprla darila. Nato smo odšli do sorodnikov in jim dala božična darila. Bližalo se je kosilo in ati je spet nadaljeval s svojim odličnim kuhanjem. Po kosilu smo se odločili za družabno igro. Igrali smo v skupinah. Zvečer pa smo si ogledali film Sam doma 4. 31. decembra smo praznovali novo leto. Bil je večer in z družino smo jedli večerjo. Odločili smo se, da bomo gledali film Harry Potter. Ob pol ponoči smo odšli na teraso in si ogledali ognjemet. Z bratom Jurijem sva potem bedela še nekaj časa. 2. januarja pa sta k nam prišla babica in dedek s Primorske, saj so bile meje med občinami odprte. Tako so se moje počitnice zaključile.

Inja Žužek, 6. b