RASTIMO SKUPAJ

V mesecu aprilu obeležujemo pomembne svetovne dneve, ki smo si jih v okviru šolske skupnosti izbrali in želimo nanje opozoriti. April predstavlja mesec rasti: domišljije, skrbi za zdravje, skupnosti in okolja.

2. aprila je potekal mednarodni dan knjig, izmenjavo knjig smo izpeljali na prazničnem bazarju. 7. aprila je potekal svetovni dan zdravja, 16. aprila svetovni dan mladih prostovoljcev.

O zdravju je zadnje časa veliko govora. Izkazalo se je, da je zdravje neprecenljiva vrednota, na katero ne smemo pozabiti niti v času, ko nismo bolni. Še naprej se moramo truditi, da skrbimo za svoje zdravje, kot mladi pa posebej še za zdravje drugih. S svojim odgovornim vedenjem največ prispevamo h kolektivnemu zdravju, zato ostajamo doma. S tem izkazujemo spoštovanje do starejših in skupnosti. Kadar lahko, moramo pomagati, najprej svojim bližnjim, nato širši skupnosti. Zato mnogi mladi že opravljajo delo prostovoljca. Prostovoljci so zelo cenjen in pomemben del zdrave družbe.  Vsem, ki ste tudi v teh časih storili dobra prostovoljna dela, čestitamo!

22. aprila poteka svetovni dan Zemlje. Mati Zemlja je naš dom. Dom naj bo vsem živim bitjem tega sveta. Zato z naravnimi viri ravnajmo preudarno, spoštujmo vsa živa bitja in skušajmo ohranjati čisto naravo. Da bomo živeli bolje, poskrbimo za svoj vrtiček, na katerem naj raste naša najljubša zelenjava. Lahko je tudi na balkonu. Zato poziv vsem šolarjem in šolarkam. V aprilu posadite sončnico (ali vsaj eno rastlino). Naj bo simbol upanja, zdravja in skupne vere v boljši, odgovoren jutri.

Šolska skupnost OŠ Prebold

Mentorica: Nika Kolenc