Ekskurzija 6. razreda

V oktobru so šestošolci odkrivali lepote severovzhodne Slovenije.
Tukaj je zbranih nekaj kratkih opisov in vtisov z ekskurzije:

Po navadi mi je všeč vse in tudi s te ekskurzije sem prišel domov z dobrimi vtisi. Izvedel sem kako so delali hiše včasih in kaj je pozvačin. Ugotovili smo kaj lahko vse naredimo iz slame. Sedaj mi zelo pomaga kamen modrosti, ki sem ga kupil v Vulkaniji na Goričkem.
Jaka Bergant

Bilo je odlično. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se v Vulkaniji vozili z vlakcem. Nimam nobenih pripomb.
Metod Stenovec

Najprej smo se peljali do hiše kjer je bilo govora o pisatelju Mišku Kranjcu. Potem smo se odpeljali v Lipo, kjer smo gledali film kako so v starih časih gradili hiše in videli kako se plete iz posušene slame. Na koncu smo si ogledali grad Grad.
Tinkara Terpin

V kraju Lipa mi je bil všeč pozvačin in zelo so se mi zdeli zanimivi izdelki iz slame. Ko sem jih videl, sem si mislil kako jim to uspe.
Urh Korošec

Najprej smo si ogledali rojstno hišo Miška Kranjca v Veliki Polani. V kraju Lipa so nam predstavili pozvačina, opisali kako je izgledala panonska hiša nekoč, razložili o značilni prekmurski hrani (langaš, bujta repa) ter nam prikazali pletenje izdelkov iz slame. Nato smo odšli na Goričko v doživljajski park Vulkanija, kjer nam je Oli predstavil zanimivosti o vulkanih, o nastanku vesolja in o kamninah. Ogledali smo si tudi največji grad v Sloveniji. Vse od naštetega mi je bilo zelo všeč in ničesar ne bi izpustil.
Domen Borinc

Najprej smo došli v hišo znanega pisatelja Miška Kranjca, kjer smo izvedeli nekaj o njegovem življenju. Napisal je veliko knjig, med njimi tudi Povest o dobrih ljudeh in Strici so mi povedali. V Vulkaniji sem izvedela kako so nastali vulkani, kako so izumrli dinozavri in kako se je začela ledena doba. Všeč mi je bil vlakec in ničesar na ekskurziji ne bi izpustila.
Klara Bergant

Na ekskurziji smo si na Prekmurski domačiji v Lipi ogledali njihovo domačo obrt – pletenje izdelkov iz slame. V veliki sobi smo si tudi ogledali film o panonskih hišah. Na koncu smo si ogledali tudi grad Grad, ki je največji grad v Sloveniji in ima 365 sob. Dan je bil zelo poučen.
Anže Kovač

V panonski hiši mi je bilo najbolj všeč, ko smo se naučili delati obeske iz slame. Vulkanija je bil najboljši del celotnega dne. Na koncu smo si ogledali še grad Grad. Jaz bi lahko tam kar živela. Pa vi?
Neža Breznikar