KONCERT ŠOLSKIH ZBOROV IN INŠTRUMENTALNIH SKUPIN

V petek, 24. 5. 2019,  se je v športni dvorani OŠ Prebold odvijal letni koncert šolskih zborov in inštrumentalnih skupin. Predstavili so se vsi trije šolski zbori: mlajši otroški zbor pod vodstvom Bojane Cestnik ter otroški  in mladinski pevski zbor pod vodstvom Bojane Hrovat. Polno dvorano so preplavile melodije slovenskih ljudskih pesmi, umetnih pesmi ter slovenskih in angleških popevk. Zvonke glasove so s prijetnim muziciranjem prekinili le člani izbirnih predmetov ansambelska igra (7. razred) in glasbena dela (9. razred) ter orffove skupine iz 8. razreda, ki so nas popeljali od ruskega Kazačoka, country Susanne do Risanega – pisanega mozaika večno zelenih melodij risank iz našega otroštva.

Večer sta skozi igro in »bratsko – sestrski« prepir spretno povezovala Nana in Jaka.

Klavirska spremljava je tekla izpod rok Nataše Lazić, vezni tekst s projekcijo je bil delo Vesne Kumer, sceno je prispevala Antonija Ocvirk, Mateja Krajnc pa je poskrbela, da smo v svet poslali prijetna vabila in koncertne liste.

Poslovilo se je 12 pevk in pevcev, ki so jih s pesmijo Poj z menoj in Pesem za dober dan v svet pospremili kar vsi pevci OPZ in MPZ, skupaj z zborovodkinjo Bojano Hrovat,  vsem skupaj pa se je zahvalil tudi gospod ravnatelj Peter Žurej.

Ob koncu pa je ponovno zazvenela pesem Prebold pleše, s katero smo sklenili častitljiv jubilej šolstva v Preboldu in se mu še zadnjič poklonili.