Obeležitev tradicionalnega slovenskega zajtrka

V petek, 16. 11. 2018, smo obeležili dan slovenske hrane z vseslovenskim projektom Tradicionalni slovenski zajtrk.

Projekt organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS v sodelovanju z drugimi ministrstvi.

Nastal je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, saj so čebelarji želeli, da bi bil med slovenskih čebelarjev vsaj en dan na leto zajtrk slovenskim šolarjem.

Namen projekta je spodbujati otroke k rednemu zajtrkovanju, izboljšati zavedanje o pomenu lokalne samooskrbe, saj ima hrana iz lokalnega okolja več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost, pa tudi okusnejša je.

Zajtrkovali smo:

  • bio ržen kruh – pekarna Deveta vas Polzela
  • maslo – kmetija Flis
  • med – čebelarstvo Grm
  • mleko – mlekarna Celeia
  • jabolka – ekološka kmetija Pšaker

Našo šolo je obiskal čebelar z Društva čebelarjev Prebold, ki je spregovoril o pomenu slovenskih čebel, učenci pa so v preostanku ure ustvarili različne izdelke.