LETNI KONCERT ŠOLSKIH PEVSKIH ZBOROV IN INŠTRUMENTALNIH SKUPIN 2017/18

V petek, 18. maja 2018, se je v veliki telovadnici OŠ Prebold odvijal velik glasbeni dogodek. Oder si je delilo kar 150 učencev naše šole, ki se v našem hramu učenosti spoznavajo z umetnostjo zborovskega petja in inštrumentalne igre v okviru izbirnih predmetov.

Pod skrbnim vodstvom ge. Bojane Cestnik se je najprej predstavil Mlajši otroški pevski zbor, kjer delajo prve korake v zborovski umetnosti učenci 1. in 2. razredov, sledil jim je Otroški pevski zbor 3., 4. in 5. razredov pod taktirko ge. Bojane Hrovat, dogodek pa je zaključil Mladinski pevski zbor, kjer prepevajo učenke in učenci 6.,7., 8. in 9. razredov, dirigentsko palico pa prav tako vihti ga. Bojana Hrovat.

Njihovo ubrano petje so dopolnjevala orffova glasbila, iz katerih so spretno izvabljali prijetne melodije učenci izbirnih predmetov Glasbeni projekt 8. razred in Glasbena dela 9. razred.

Skozi večer so nas popeljale slovenske ljudske pesmi, izštevanke, čarovnije, nagajivke, ljubezenske pesmi in popevke. Z odra so odmevale pesmi v slovenskem, angleškem, japonskem in latinskem jeziku, s prijetnim dialogom pa sta jih povezovala osmošolca Hana in Luka.

Klavirska spremljava je bila v rokah gospe Zale Irgolič, sceno so nam pričarale učenke izbirnega predmeta Likovno snovanje 3 pod mentorstvom ge. Brede Tekavc, vezni tekst pa je spisala ga. Petra Hribernik.

V prečudovitem spletu  glasbe  iz otroških grl in izpod otroških rok pa se je poslovilo tudi 12 pevcev devetošolcev, ki so z veliko predanostjo urili svoje glasove skoraj 9 let,  s svojo srčnostjo ter energijo pa pomembno soustvarjali prelepi zvok zbora in odnose v njem.

S pesmijo Poj z menoj so se naši mladi pevci, združeni v en sam velik zbor, poslovili od poslušalcev in jim zaželeli LAHKO NOČ in NA SVIDENJE čez eno leto!