Tekmovanje LOGO 2018

soboto, 21. aprila 2018, je v Vrtcu Rogaška Slatina in na II. osnovni šoli Rogaška Slatina potekal že 21. računalniški pokal LOGO, ki ga Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo organizira že od leta 1997. Na tekmovanju so mladi nadobudneži iz vrtcev in prvega triletja osnovnih šol prikazali svoje znanje v programiranju s programom LOGO. Računalniški pokal poteka v sklopu Festivala inovativnih tehnologij, ki se je v začetku marca odvil na Fakulteti za elektrotehniko ter Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Z organizacijo računalniškega tekmovanja za najmlajše želi ZOTKS razširiti zanimanje otrok in njihovih staršev ter učiteljev in širše javnosti za zgodnje učenje računalništva. Tekmovanje poteka dvostopenjsko – kot izbirno in državno tekmovanje. Na izbirnih tekmovanjih je v letošnjem šolskem letu sodelovalo okoli 900 otrok, državnega tekmovanja pa se jih je udeležilo 60.

Naša šola je letos sodelovala že petič.

Tekmovanja se je udeležilo deset učencev. Vsi so dokazali, da so pravi strokovnjaki pri programiranju s programom LOGO.

Srebrna priznanja so prejeli: Vid Smrke 1.a, Jaša Klančnik 1.b, Ožbej Borinc in Voranc Plešivčnik 2.a, Jona Debelak in Ula Štrakl 2.b ter Lejla Trokić in Eva Zagoričnik iz 3.c.

Zlato priznanje sta prejela Aljaž Lamot 3. a in Urban Prodnik 3. b.

ČESTITAMO!

Mentorica, Janja Klančnik