Pohod na Hom

​Tako, pa nam je končno uspelo izvesti 6. planinski pohod. Tokrat nam je bilo vreme naklonjeno in po sobotnem pouku smo se podali na Hom.
7. aprila 2018 smo se po pouku zbrali na avtobusni postaji pred šolo. Tam nas je ob 14.00 pobral avtobus, ki nas je odpeljal proti Šeščam. Na tej postaji smo zapolnili vse sedeže in se odpravili proti Matkam, kjer smo začeli s pohodom. Vodnik Matic nam je najprej podal navodila, potem pa smo se začeli vzpenjati proti vrhu Homa. Na poti smo lahko opazovali pomladno cvetje in uživali v krasnem pogledu v dolino. Zvesti štirinožni kosmatinec Špik nas je tudi tokrat veselo preganjal s konca kolone.

V roku ene ure smo že zagledali naš cilj – Dragov dom na Homu ter cerkev. Ob zboru na vrhu smo izkoristili priložnost in zapeli pesem slavljencu Maticu, ki je prav v teh dneh praznoval. Nato smo se zbrali v koči, kjer nas je čakal sok. Okrepčali smo se s hrano iz nahrbtnika, požigosali svoje dnevnike, nato pa se prepustili sončnim žarkom. Učenci so se skrivali, se gugali, tekali ali preprosto uživali na soncu. Pred odhodom v dolino smo z aplavzom pospremili še padalca, ki se je spustil z vrha hriba. Polni lepih vtisov smo se vrnili proti Šeščam in to v še večjem številu kot pri vzponu. V Šeščah smo se razšli in si obljubili, da se vidimo na naslednjem, predzadnjem pohodu v tem šolskem letu. Se že veseliva!

Mentorici Saša Bregar in Anita Zupanc