Četrti pohod – MRZLICA

V soboto, 23. 12. 2017, smo se podali na Mrrrrrzlico. Nebo brez oblačka in jutranji hlad sta nas spodbudila, da smo pridno premagovali strmino. Ko smo prišli še na zasneženo cesto, kar nismo mogli skrivati veselja. In zakaj bi ga sploh hoteli? Pa kdo pravi, da božič letos ni bil bel? Na vrhu Mrzlice se je gotovo obdržal še vsaj dva dni in morda se je kateri od naših planincev še med počitnicami odločil za sankanje. Trije naši pohodniki so namreč s seboj prinesli lopatke in naredili vsem »lušte« po spuščanju.

Vidljivost je bila čudovita in vodniki PD Prebold so nam lahko pokazali veliko vrhov, med njimi tudi Triglav in na drugi strani Snežnik! Tudi tokrat pa je vsak lahko prepoznal, kje leži Šoštanj …

Na vrhu (1121 m) nas je pričakal topel čaj, kot kaže pa nas je nekje na poti prehitel Božiček, ki je otrokom predčasno prinesel sladka darilca. Kot kaže, so bili letos res pridni, da je darilca prinesel kar na vrh.

Pohod je bil sprva res načrtovan v večernih urah in z lučkami, ampak midve sva prepričani, da sta čudovito vreme in vesela družba bila krasen začetek počitnic, ki je odtehtal magičnost nočnega pohoda. Kdo ve, morda pa bo zato naslednji pohod nočni. Ti prideš?

Mentorici Anita Zupanc in Saša Bregar